2013. december 24., kedd

Gyertyafény ringat álomba




Gyertyafény ringat álomba

...  

Rosszak az éjszakáim. Csendesen osonnak a gondolataim, az éjszaka susogó hangjai közepette. Lágy suhogással szállnak a gondolat-angyalok, - az éj angyalai ebben a sejtelmes világban.  Szobámban homály és csend – az óra egyenletes ketyegése hallik.
Nem tudok aludni, vagy ha alszom is, szinte csak perceket. Az ablakomon át figyelem az éjszakai égboltot, amely tiszta és halványszürkén dereng. A szél kisodorta a felhőket az égi udvarról. A Hold éjszakai útját járja, a sziporkázó csillagokkal kísérve.
Korai órán így figyelem az ébredő világ színeit is, hallgatva a hajnal hangjait.
Ebben a titokzatosságban néha megreccsen a szoba mélye, meg-megriasztva gondolataimban. Mintha a könyvespolcok beszélgetnének – talán nehéznek találva terhüket.
A szívemben itt vagy velem. Előttem a kép: az asztalnál állunk. A születésnapi tortámon gyertyafény ragyog, szórja szikráit aranylóan. Halkan szól a születésnapi köszöntő. A dallamok ölelik lelkemet, - a szeretet dallamai. Itt vagy, itt vagytok velem.
Az élet apró pillanatai villannak, - míg a csillogó, sziporkázó gyertyaláng ringat álomba békességgel, szeretettel a lelkemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése