2013. október 29., kedd

Augusztusi anzix




Augusztusi anzix

Augusztus van, még nyár, még hullámzik a meleg  - a levegőben lágy illatok.

Sötét felhők érkeznek – nem ritka augusztus táján. Hatalmas nyári viharok  kerekednek, vagy szellő sem rezzen. Ezüst villámokkal harcol a forrósággal a közelgő ősz ellen. Fülledt esőszag egy-egy vihar után.

Meseszépek az alkonyok. Az esti fényekben tücsök hegedül, szellő muzsikál. Millió csillag az égen, vagy hullnak az égboltról – a végtelenbe. Gyönyörűek a hajnalok, a reggelek, a még enyhe ébredések.

A becéző napsugarakkal ég és föld ölelkezik. Kék az ég, arany varázslatú a Nap Az erdők meghitt, langyos árnyat hintenek. A vízpartokon zöldaranyban fűzfák remegő levelei hullnak. A víz tükrén bukdácsol a Nap. Minden napszak más varázslatú, meseszép csoda.

Fénykoszorúk az ünnepi tűzijátékban, szikrák szóródnak a horizont végtelen terében.
Új gabona, új kenyér augusztus szülötte, beérő gyümölcsök.
Érezni lassan elballag a nyár, ezüstös villámaival harcol a közelgő ősz ellen. Csendesen leveti nyári ruháját és felölti színes öltözékét.
.
A kertünkben a japánakác lehullott virága beterítette az egész kertet… Jelezve a nyár végét. Percentekként rövidülnek a napok. Lassan halódik a nyár. Már közeleg, csendesen kopogtat az ősz, az elmúlás ideje.
Messzire szállnak a költöző madarak – a tavasz hírnökei.
A gyerekek iskolakezdésre készülődnek – közeledik szeptember

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése