2013. szeptember 16., hétfő

Márciusi varázslat



Márciusi varázslat

Március elejétől már mindannyian azt érezzük, hogy közeledik a tavasz. Február végén, március elején megjelenik a tavasz első hírnöke: a hóvirág. Havon, jégen tör át, hogy elhozza saját tavaszát. Úttörő, hódító kedves kis virág  – a kietlenségben.
A ködfoszlányok széthullnak, a szél rezgeti az ágakat, közöttük kis tavasztündérek szárnyalnak.
Előbújik a földből, sarjad a zsenge, friss élet. Megjelennek a sáfrányok, a hunyorok. Kitárulkozik a Föld. Duzzadnak a vesszők, a gallyakon a rügyek, sodródó levélkék simulnak. Ragyogó kék selyemtakaró az égbolt, zöldellnek a bokrok, a fűben virítanak a kedves kis tavaszi virágok. Nárciszok, jácintok illata száll.
A fűz barkái selymesen bújnak, nyílnak meg az ágakon, aranyhajat növesztve. Szívják a nedveket, kifeszülnek a Nap sugarában, kibontakoznak. Rovarzümmögés, - szárnyra kelnek, röpdösnek az apró kis bogarak.
A márciusi Nap mosolyogva kandikál. Rügyfakasztó reménysugár, szívünket simogató fénysugár. A tavasz költözik a téltől elfáradt tagjainkba.
Megszólalnak a madarak, a rigók – füttyükkel vidáman köszöntve a tavasz eljövetelét, nászdalokat fuvolázva. A verebek éktelen lármája zeng, és megjelennek a turbékoló galambok. Színes álmokat rajzolnak a horizontra.
Kergetőznek a vidám, tavaszi felhők. A patakok, a tavak csillognak. Tele van a levegő a tavasz ébredő illatával.
A hegyek is életre kelnek, és az erdők is ünnepelnek. Az ember szívét simogatva, lelke mélyéig hatolva. A tavaszi napéjegyenlőségkor már minden mozog, él és virít. Igazán beköszönt a tavasz, mikor minden élet repesni kezd.
Tavaszi varázslatot terít ránk a természet, minden újra éled. Március – ölel a tavasz bennünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése