2018. április 15., vasárnap

Vízen járó szerelem


Vízen járó szerelem

Fodrozza a szél a hullámokat. Egy csónak hintázik a csillogó víztükrön. Ketten ülnek benne, egy férfi és egy nő. A part mentén fűzfák, ágaik mélyen a vízbe hajolnak.

Míg párja evez, a lány lágy éneke, tiszta csengő hangja mint a lágyan kúszó harangszó szárnyal a légben. Versenyre kelve a madarak melódiáival a végtelen térben.
Kibontott, hosszú haján csillogó fénnyel játszik a napsugár, hirdetve az aranyló Napot.  A szél alákap, s mint egy áttetsző fátyol, fodrozódva libben arca körül. Olykor a szemben ülő férfit nézi elgondolkodva, szilvakék szemeibe fúrva tekintetét - szája sarkában mosollyal. Majd újra visszatér a tájhoz és énekéhez. Mosolyában a tiszta, gyermeki boldogság mámora.

A férfi szeme gyöngéden öleli kedvesét, őrzi szemeit,- mint a fűzfák a dús lombokat, mint a Hold a csillagait az égbolton. Szemében tündérfény, arany csillagok. Szemjáték, szemrezzenések, érzések ölelése.
Ó, mennyire vágyta ezeket a ragyogó szemeket. Nem olyan régen, csak álmodozott róluk. És ma? – itt ül vele szemben ez a csodálatos lány.
Tündöklik az égbolt, ragyogó azúrkék a láthatár. Ragyog felettük a Nap. Csillogó, csacsogó hullámokat vetve siklik a szellő a vízen, árnyat vető fák a part mentén. A boldogság, az öröm, a csoda dalol mindenhonnan. Az ő boldogság folyójuk – a madarak melódiákba zengett szerelmes szerenádjával, ezüst-arany rajzolatukkal. A part mente arany-zöldben ragyog, a vízen bíborban lobogó napsugár, mely mint a láng.
Az alkonyi habok játéka, - varázslatos napfény, ritmusosan reszketve a sugárszálak.

Szemükben bujkáló, lobogó tűz, az aranyló Nap tükröződése, szívük ajtaja egymásnak kitárva. A víz áramló illata, a ragyogás virágzó fényében – a szerelem végtelen vízén, - szellő táncoltatta hullámok felett.

A férfi a partra kormányozva, kiköti a csónakot. Ölébe kapja kedvesét. A lány karjai összefonódva ölelik nyakát, szégyenlősen lesütött szemmel - a folyó tovaúszó tükre felett, - a szerelem végtelen vizén.
A szomorúfűz vízre hajló ágai alatt lévő tolókocsiba emeli a lányt. Szívük együtt dobban. Madarak ezrei zengik a szerelem dalát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése