2014. április 9., szerda

Lüktetés



Lüktetés

Pompás a levegő, remek illatok. Gyöngéd érzelem töltötte el lelkét. Ránézett a polcon lévő fotóra és a fájdalom beleszúrt a szívébe.
A képen festői táj. Szeme előtt megjelentek a szalagszerű, tarka színben pompázó kertek, helyenként erdősávok, a patak és a kedves kis tó. Arany-zöld ragyogású a mező. Lüktet a tavasz. Langyos szellő susog, ringatóznak a fák, a bokrok, de még a fűszálak is. Pacsirták zengték csengő éneküket, a zsenge zöld vetésekből. A kikelet teljes ragyogása. Tavasz, szerelem.

Rózsalugas ölelte a teraszt, hűs árnyat adva. Illatár úszott a légben. A lugas sarkában kerti asztal állt. Itt szoktak ebédelni, kávézni, teázni, vagy egy-egy pohár bor mellett beszélgetni. Madarak zengték melódiáikat. Szeme gyöngéden simogatta a tájat. Szerette volna érteni, miért nem tudnak az emberek együtt érezni a természettel.
Már alkonyodott. A Nap bujkált a fák mögött, és végtelenül terült el a mezőség fölött. A sugarak még behatoltak a fák közé, átfénylettek a lombokon, a bokrokon, s meleg aranyló fénnyel öntötte el a teraszt. Szinte virítottak az orgonalombok. Fölöttük ragyogott az azúrkék horizont és vöröslött alatta a naplemente. Teljesen elcsitult a szél. Bogarak zümmögtek a virágokon. Magasan szálltak, kerengtek a galambrajok.
Ült a lugasban, - álmodozott és gondolataiba mélyedve csodálta e varázslatos világ gyönyörűségeit. Elérzékenyülten, fájó szívvel nézett az estébe, a csillagokra. Szeméből könnyek peregtek, érthetetlenül. Nem volt képes megválni az emlékektől, a hűs szellőtől, és attól a bánattól.

Kisétált a kertbe és könnyesen nézte a csillagokat. Szemeiben fényük tükröződött vissza. Romantikus, álmodozó lelke szárnyalt az emlékekben.
Arról a napról, amikor megismerte ŐT ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése