2017. augusztus 26., szombat

Aranyszikrák ...



Aranyszikrák ...

A test nyugalma. Csak a gondolatok sodródnak. Apró kis fények, miközben a képernyőn pörögnek az események – egy film kockáin.
A szoba tárgyainak árnyék-fény játékai. Az éjben angyalok lebbennek, - szemmel nem is látva, de gondolatainkkal érintve, - mosolyt varázsolva arcunkra.
Azután csend. Olykor-olykor szemünkre terülnek az álom pillanatai. Az éjszaka mozdulatlansága, még az árnyak is pihennek. Majd hirtelen mozdulatok, az ébredő hajnal különleges látványa, a színek egymás utáni sodródása. A madarak ébredése, hogy dalaikkal ébresztőt zengjenek. Fellebbenő fátylak, s a homály szétoszlása a kert felett. A rések szétnyílnak, kinyílnak.
Zöld és kékes szín kavalkád, majd a pirkadat színe vált áradón. Az éjszakai csillagcsend utáni lüktetés. Sietős reggelek a pirkadó hajnalok után. A csendes nyugalomból felébredő élet. Incseleg egymással a homály és a fény. A harmatcseppek páraként szállnak fel, a napfény sugarai felszárítják. A virágkelyhekben éjszakai pihenésük után ébredő apró kis élőlények – indulnak nyüzsgő életüknek. A patak, a tó vizében csobbanó élet – a reggeli fényekben. A mezők, a rétek ködpárája után a Nap ébredésével minden csupa fény és izzás.
Dallam, dobbanás, lüktetés, zsongás, az égbolt alatt, az új nap lélegzésében, az álmok feloldódásában. Léptek! A világ énnekem szárnyalás, kitáruló szívek egymás felé.
Aranyszikrák a Nap ölén, a végtelen égbolt óceánján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése