2017. augusztus 6., vasárnap

Az arany Sugaracska



Az arany Sugaracska

      A Nap udvarában egy arany Sugaracska született. Sugár gyöngyöcskéit szikráztatta körbe-körbe. A Nap és a Hold egyszerre bújtak ki a horizontra, hogy gyönyörködhessenek benne, hogy láthassák a gyönyörű szép Sugaracskát. 
     Napapónak Sugaracska a legkisebb unokája volt. Fénysugár mama imádta szelíd, kedves, vidám kis Sugaracskáját, aki egyre erősödött, csodálatosan szép sugárrá nőtt.
     Sugaracska vidáman kergetőzött a szellőkkel, akik simogatták arany szálait, kacagva érintették, kergetőztek arany hajával, göndör fürtjeivel. Az égi kertekben labdázott a felhőcskékkel. Olykor könnyezett, ha szálacskáit bánat gyötörte.
A sugárhegy mögött egy patakocska csörgedezett. Arany Sugaracska ide járt úszni. Vidáman élt, szeretettel körülölelve.
A nagyvilág tele volt látnivalóval. Bejárt minden zegzugot. Ragyogó sugarai mindenhova bejutottak. Szerették, kedvelték őt. Amikor kiült a patak partjára, csilingelő éneke örömet nyújtott minden körötte élőnek. Mikor arany haján végighúzta kis fésűjét, minden egyes hajszála szikrákat szórt.
Voltak napok, amikor később ébredt.
Az emberek is szerették. Mikor sugaraival simogatta őket, bársonyos érintéssel cirógatta arcukat, áldották érte. Kedvesnek, jónak, bájosnak tartották. Sugaraival érlelte a gabonát, a gyümölcsöket, a terméseket.
Barátaival: az esőcseppekkel, a szellővel - ott segítettek, ahol kellett. Olykor játékosan, vidáman – néha-néha haragvóan, morcosan, vadul.
     Minden alkonyon elköszöntek egymástól a barátok. Ő is hazatért otthonába szüleihez, testvéreihez. Elmesélte, hogy merre jártak, mi történt velük.
     Sugaracska fáradtan, elhalványodva pihenni tért. Lecsukta ragyogó sugár szemecskéit. Álmai szárnyán szárnyalva, hogy az új nappal ismét reményt, szeretetet sugározzon a Föld minden élőlényének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése