2018. május 2., szerda

Tündérvilág - Zápor a tónál


Tündérvilág .
Zápor a tónál

A tegnapi fülledtség és esti nagy vihar után kicsit elviselhetőbbé vált a levegő.
Olyan régen voltam már a tavamnál, így vonzott valami megmagyarázhatatlan érzés.
Fehér, fodrozódó felhőcsapat kíséri utamat. Elnézem, figyelem a felhőket. Olyan csodálatosak! Beleképzelem az álmaimat, a vágyaimat. Megjelennek előttem a kedvenc mesefiguráim, minden, amit csak elképzelek,  amit egy felhő alakjába belegondolok.
A nap még átsüt a felhők között, de a feltámadó szél a víz felszínén habos hullámokat vet.
A madarak hangos csiviteléssel riasztanak. Talán érzik a közelgő vihart?
Egyre komorabb felhőket sodor a szél az ég aljára.

Tudod Kedvesem, mennyire félek a vihartól!
Hirtelen zúdul a tájra az eső, valahogy mégis nyugtatólag hat rám! Ülök az autóban, fejemet az ablaküvegnek támasztva, figyelem a kinti világot. A zápor hirtelen indul, a tó fodrozódó vize bugyborékolva fogadja az esőt. Olyan a víz felülete, mintha  békák százai ugróversenyüket rendeznék. Magasra felugranak és nagyot huppannak a vízbe, - a nádasba.
Milyen ragyogó szokott lenni az égbolt , és most, ha látnád! Mint egy felszabdalt földrajzi térkép! A szél által robognak a felhők az égen!
Rád gondolok, Rólad gondolkodom! Úgy szeretném, ha mindezt velem látnád, láthatnád,  – ezt a csodálatos világot! A szomorúfűzem hajladozik a szélben, ágai susognak, még a tó fodrozódó hullámaival nyaldossa. Tudod milyen érzés? Mintha itt lennél velem és Te simogatnál!. Szeretném, ha látnád,  mikor a ragyogó napsugarak a víz mélyére hatolnak,
egészen a tó fenekéig és a tiszta, áttetsző vízben láthatóvá válik a halak fickándozása. Gyönyörű!. Belefészkelném magam két karodba,  átölelnél és összebújva néznénk ezt a csodálatos világot!. Szívdobogásod üteme andalítana!  Nagyon hiányzol Kedvesem!.

...Lassan csendesült a vihar!  Hazaindultam!. Egy rózsaillatú gyertyát gyújtottam!
Rád gondolva!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése