2016. november 7., hétfő

Az igazi magány ...



Az igazi magány ...






Sosem vagy, sosem lehetsz egyedül, hisz mindenben ott az ölelő pillanat, a Föld csodái.
Ha magasból a mélybe nézel, fergeteges érzés lesz úrrá rajtad. Úgy érzed, szárnyalsz a madarakkal a végtelen táj felett, a felhők alatt. Míg lelked szárnyalni tud, sosem vagy magányos.
     Hegyek orma fölött oly közel a horizont. Tűnődve nézed a tavat, csodálja szemed a végtelent. Ha csendesen ülsz a tóparton, s hallgatod a víz csobogó dalát és szemed fúrod a mélységbe csodálkozva – nem ez a magány, - hisz ez maga a csoda.
      Csönd ül a tó felett, a hegyek, a völgyek felett. A virágok fűszeres illatát érzed orrodban. Lélegzik minden pillanat, - hallod a bogarak zúgását, a tücsök ciripelését a fűben, - nem vagy magányos.
     Ha zeng a madarak éneke, s dalaikban a te érzéseidet hallod; örök gyerekként érezheted az elmúlt emlékeket és elragad a képzelet – nem lehetsz magányos.
     Amikor a fák levelein üzeneteket olvasol, ami szívedhez szól;  a darazsak, a méhek zümmögése megérinti szívedet;  a nap fényét ízlelgeted; a harmatos rózsaszirom arcodhoz ér, és magadba szívod édes aromáját, - nem vagy magányos.
     A csillagfényes éj után harmat gyöngyszemei gurulnak a hajnalokban és az összes létező szín festi ragyogóvá létedet, vagy az eső ontja a felhőkből a szerelmes könnyzáport; és a felhők fölé röpít a vágy, s rezdüléseidben ott a változás, - nem lehetsz magányos.
     Ha a sötétségben, a viharban is erős maradsz, és elűzöd magadból a félelmeket; áradsz, ragyogsz;  az érzéseket átéled, amely a lelkedben kering és mindenben látod a szépségeket, a csodákat felfedezed: és bár vannak szomorú napjaid, - bár egyedül élsz, magányos akkor sem vagy.

     Mindig meleg, puha fészkedre lelsz és szabadon szállsz, mint a madarak – tiéd a végtelen!           Az éjszakák mély csöndjében már látod az elmosódó fényeket.
     Az igazi magány az, amikor mindazt a csodát, melyet a természet nyújt, - már nem veszed észre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése