2013. november 27., szerda

Esős ősz



Esős ősz

Egyre komorabb szürke felhők gurulnak az égbolton, lógnak az égből. A háztető összemosódik a horizonttal. Minden fény elbujdokolt. Az égi csatornákból ömlik zúdul a hideg, őszi eső. Viharos szél rázza az ablakokat, verdesi a fákat, a bokrokat, veri az ömlő eső. Beissza magát csontjaimba, pórusaimba, álmaimba. Olyan lelketlen minden.
Nedves cseppekkel telítődik a levegő. Esik. A szél belekap a cseppekbe, sodorja őket tova. Gondolataimba bolyongok. Tévelygek az esőben. A szél sodorja a felhőket, elviszi messze a napsugarakat, pedig úgy kívánom a ragyogást, a napfényt, de most az egész világ  esőcseppekből, könnycseppekből áll. Esik. Napok óta esik. Sápadt, szürke az égbolt. Hideg eső folyik a csatornákon. Most a harangszó is panaszosan zeng. Szívemet vasbilincs szorítja.
Elsuhannak az őszi illatok, lassan elcsendesedik minden, csak a lassú, lomha eső esik  a falombokra, az ablakon végigfolyva és az én szívemre is rátelepedve. Hallgatom az eső hangját és Rád gondolok. Az ömlő eső függönyén át szemed ragyogása van előttem, melynek fénye melengeti lelkemet. Gyöngédség, búskomorság, féltés, ömlő eső.
Sűrű felhők lógnak a földre, fáradtan teszik le terheiket. Az őszi eső cseppjei hideg gyöngyökként érintik lelkünket.
*
A napfény párába takarózott
Lelkünk szavakba burkolózott
Sűrű esőcseppek mossák a tájat
Guruló gyöngyszemekként a fákat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése