2018. március 27., kedd

Árnyak között ...


Árnyak között ...

Gyöngeségemet könnyeim elárulták ... Ma már csak emlékeimben élsz. Virágok szegélyezték az ösvényt, amelyen jártál, - de nagyon sok kudarc is ért. Félénk csillagként hunyorogtál. Szerelmed is egyre halványodott. Vad felhőket sodort a szél és te csak álltál esőverte létedben. Olykor csordultig telt a szíved, majd hirtelen kiöntött és én csak értetlenül álltam az árnyak között. Néha könnyű szellő simított lelkemet érintve, átölelve. Akkor úgy éreztem, hogy mégis van remény, - hogy együtt folytatjuk utunkat – kézen fogva. Arcom előtt megállnak a képek, - a Nap is megfogyatkozik. Mintha újra itt volnál, de az ár már messze sodort. Kevés az időm a mély elmélkedésre, ám a fényben megrajzollak. Az álom szárnyán dallamokba képzellek. Vastag falak állnak köröttünk áthatolhatatlanul. Közénk ereszkednek az árnyak.
A hajnal ébreszti a napot. Beleülteti szívünkbe a reményt. Mégis ez a nap is már nélküled múlik el. Eltakar a messzeség, a felhők mögé rejt a gondolat. Csak a csend maradt utánad. A homályból szemed fénye kiragyog. Végigfutnak előttem az évek, a régmúlt pillanatok felébrednek.
Szerelmünk kezdetén egyetlen pillanat volt veled az élet, ami gyorsan illant tova. Újra élek perceket. Kereslek a tavaszban, az őszben, - a volt szerelemben.
Elvesztettelek: az égi és földi utak fordulóinál. Várlak!. Kereslek! Mennék, de még idekötnek ragyogó szemek, barátságok, hogy élhetővé varázsolják a hátralévő időmet.
Hogy majd egy új ösvényen egyszer újra elindulhassak feléd, - a szeretet ölelésébe omolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése