2014. december 1., hétfő

"Az árnyékok felemésztik a fényeket."



„Az árnyékok felemésztik a fényeket.”

Miben bíztam, nem tudom már
talán csodát reméltem ...
most nézem naponta a szürkeséget,
a mindennapok egyhangúságát,
és az elmúlt csodák szépségébe
lassan belehal a szívem

Állt a leeresztett redőny mögött, és résein keresztül figyelte az utcát. Csendes volt minden, csak az időnként elsuhanó autók surrogó zaja hallatszott be hozzá.
Ismét december. Ismét az évforduló. Eddig nem volt télies az idő, de ma megfordult minden. Most puhán szállingózik a hó, ezüst csillámokként ragyognak a fények a hópelyheken át. Kimondhatatlan fájdalom markolja szívét. Hat éve ezen a napon hagyta itt őt. Milyen egyszerűnek, elérhetőnek tűnt a boldogság. Könnyes szemmel merengett életén, végigvonultak előtte a szép és keserves évek. Azóta egyre magányosabb. Barátai próbáltak bele lelket verni. Mindent megtettek, hogy kirángassák fásultságából és próbálták életét a remény rögös útján vezérelni. A fájdalom, a hiány ugyan kicsit enyhült, de egyre jobban úgy érezte, hogy feleslegessé vált e földön. A csillagok reszketve kukucskáltak a horizontról. A sarokban álló tv felől halk dallamok szárnyaltak, angyalok szálltak az estben – a zene szárnyán.
Odament az asztalon álló gyertyákhoz, meggyújtotta őket. Amint megérezte a gyertyák illatát és fellobbantak a lángok, megmelegedett a szíve. Töltött magának egy pohár bort. Szívében kétségek és a valóság vívta harcát. Szeme tele lett könnyel. A gyertya fényében ragyogva, - az arcán folyó könnyeivel együtt  szárnyalt az örökkévalóság felé, az emlékeivel. Szárnyalt a lelke. Sóhajtva szállt a varázslatokban. Az éjszakai halk neszek, melódiák ölelték körül. Csendes, lágy akkordok az éjszakában, a szépségekben, - belebújva az érzésekbe. A fájó, kegyetlenül maró érzésekbe.  Az ezüstcsengők csilingelése egyre távolabbról hallatszott és már csak szürke, monoton zene kísérte útját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése