2014. augusztus 23., szombat

Kövesd a csillagaidat



Kövesd a csillagaidat



Lenyugszik a Nap. Az égbolton színeket őriz az alkonyat. Hirtelen sötétül el a végtelen, majd ez a sötétség lassan feloldódik, visszahúzódik és az éjszaka fényei megjelennek. Sötétkék bársonylepel borul fölénk. A nyitott ablakon langyos szellő lengedez. A függöny résein a csillagos égbolt látható. Ragyog a Sarkcsillag, a Tejút minden egyes apró kis csillaga fénylik, csillagsugarak sziporkáznak. A Göncölszekér szekere szinte megfogható.
Hallgasd a csillagok dalát. Az éjszaka csendjében halld a zenét, a szárnyaló csend dallamát. Lelked szárnyaljon az égbe, kövesd szemeiddel a te csillagaidat. Lásd a Hold ragyogását. Még lélegzeted is csillagokká váljon.
Felszállnak a fények, mint áttetsző, gyöngyház színű füstgomolyagok. Áradnak az árnyak, nagy a csend. Virágillatok, s az éjszaka illata száll. Titokzatosság, homály, - az éjszaka csendjének zenéje, dallama – az álmok ölében.
Hullócsillagok búcsúznak az égbolttól. Csillagok hullnak még a fűszálakra is – harmatcseppenként.
Múlik az éj, lassan hajnalodik. Kialszik sorban a sok csillag, hogy átadja helyét a hajnalnak, az ébredő fényeknek, a ragyogó azúrkék égnek. Ég-kék színezi a mezőket, réteket, kerteket, - ezerszínű zöld az erdőt, a természetet.  Szellő susog. Pillangók szálldosnak virágról virágra. Áttetsző szárnyaikon szivárványszínek pompáznak az aranyló napfényben.
¤
Aranyhíd ég és föld között
Napsugarak játszadoznak
Szárnyaló madarak dalolnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése