2015. augusztus 15., szombat

Simogató szél ...



Simogató szél ...

Keresd a boldogságot! Szívünkben zeng ez a bársony üzenet.

A szellő érintésétől fodrozódik a tó vize. Árnyak osonnak a partmenti fák között.
Madarak dala zeng a csalitban. Békaszerenád zengedez a nádas felől. Sárga virágok ragyogják a Nap színét. Sóhajtva kél a víz fölött a szél, hullámokat vetve. Mélázva dudorász a falombok között. Hűs cseppekben csobbannak a halak, emlékek osonnak szemünk mögött.
A felhők fölött is, a végtelenben – a szív fáradhatatlanul dobban. A szánk sarkában mosoly íve húzódik, könnyektől homályosulnak szemeink, pilláink között kibuggyanó könnycseppekkel. A bozótosban zsong az élet.
Táncolnak az árnyak és fények. A lemenő nap fénye hívogat, aláhull az alkonyi nap. Langyos szellő érinti arcunkat selymesen, a lombok között játszadozva.
Tücsökszerenád zeng a fű közül. A partmenti fűzek susognak, égi szemek gyúlnak az égbolton. A leszálló estben fészkére térő kismadár szól, finom melódiájú altatót zeng. Simogatja szívünket a csend – az elterülő éjben.
Záporozó csillagok sziporkáznak a horizonton, a tó vízén visszatükröződve, - körbeölelve. Felhőfoszlányok közül ezüstlik a Hold. Mosolyogva kacsint a szerelmesekre. Az égbolt sötétbársony lepelként borul fölénk. A föld és az ég öleli egymást. Szemünkre hűs selymet borít az álom. Madár csiccsen álmában párjának.
Elszálltak a rosszak és itt maradtak velünk a szépek. Végigvonulnak előttünk a küzdelmes évek. Körülölel, bűvkörébe von a holdfény. Ezüst fénye ragyog az arcunkon, szemünkbe csillagok ragyognak. Dallamok szárnyalnak köröttünk. Szemek ragyognak a messzeség távolából.
Sosem feledem a tóparti esteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése