2015. augusztus 29., szombat

A Nap a felhők mögül ...



A Nap a felhők mögül ... Egy pillantás ...

      Virágok tarkították az ösvény mindkét oldalát – ameddig a szem ellátott. Madarak röpdöstek, csiviteltek. Erős, illataroma szárnyalt a légben. A tisztáson egy tavacska volt. Partján kis faházak álltak. Az egyik ház felől beszélgetés foszlányait lehetett hallani. Kellemes, barátságos volt a hely. A tó másik felén nagyobb épület állt, a tábor központi épülete. Mellette közvetlenül színpad volt építve.
A látvány káprázatos. Mindenhol virágok, fák, bokrok. Pergolák adtak árnyat a pihenőknek. A központi épület felől finom illatokat hozott a szellő.
Elindult a recepció épülete felé. Régi, kedves ismerősként fogadták. Átvette a kulcsokat és bement a házba elrendezkedni. Érezte szemében könnyeinek melegét, s szívében feltolultak az emlékek. Hamarosan megérkezett lakótársa is.
     A házból kilépve minden vibrált a fényben. A főépületbe mentek, a megnyitóra, majd vacsora következett. Ezután pedig irodalmi műsorral telt az este. Teljesen körbezárták az érzések. Könnyezve, mosolyogva élte át a felolvasott verseket, írásokat.
Nagyon sokáig volt együtt a társaság. Jóval éjfél után tértek be faházaikba pihenni.

     A másnap reggelivel kezdődött, ezután mindenki a neki tetsző programon vett részt. Szeretettel figyelte a fafaragókat, a festőket. Végigjárta a környéket, nagyon sokat fotózva. Leült egy padra, hallgatta a madarak énekét, figyelte a fények - árnyak játékát. Szívével is végigfotózta a látottakat.
Ebéd után kicsit pihentek. Lágy zene szólt távolabbról. 3 óra előtt újra összegyűltek a központi épületbe és mindenki nekiállt a vállalt feladatának. Részt vett az előadásokon, melyek az esélyegyenlőségről, a mozgáskorlátozottak akadályozottságáról, életükről szóltak. Sok értékes, érdekes témát boncolgatott az előadó. Vegyes érzésekkel hallgatta. Sok minden örvénylett benne. Érzelmek és gondolatok teljes összevisszasága kavargott lelkében.

     „A tánc és a zene bennünk van. Mindkettő örök.”
– ennek jegyében telt az este! Vacsora után  szabadtéri program volt. A tóparton és a színpad körül kerti mécsesek világítottak, az asztalokon gyertyafény lobogott a szürkülő estében. Egy gitárpáros lágy akkordjai szóltak. A zene beburkolta, körülölelte, rabul ejtette. Merengve hallgatta, felnézve a bársonypalástú horizontra. Jól kivehető volt a tópart és a távolabbi terület az estben. Tücsökzene és békakoncert zengett, a víz is dallamokat dúdolt, a szellő szárnyán szárnyalva tova. Mesés volt a horizont. A csillagok megjelentek felettük, sziporkázó fényük kiemelte az égbolt szépségét. Úgy érezte, a dallamok szárnyán szállt ő is a végtelen felé. Az érzések nagyon mélyen érintették, átölelték. Ilyen repülésben még soha nem volt része. A zene, a ritmus hatására emelkedett, szárnyalt egy másik világ felé. A vízen ragyogtak, csillogtak a fények – a színpad felől végigpásztázva a tavat. Nagyon kellemesen érezte magát. Ritmusosan együtt mozgott a lengedező szellővel.
     A gitárhangok elnémulása után a csend telepedett a tájra, de csak pillanatokra. A színpad szélén hangoltak a zenészek, a színeffektusokat állították be, majd hirtelen kigyúltak a színes fények. Csinos táncospár jelent meg kézen fogva a színpadon. Megszólalt a zene. Kellemes latin melódiák töltötték be a teret. A pár latin táncokat mutatott be: salsát, szambát, mambót, cha-cha-chát és pasodoblét. Repültek a zene, a tánc, a ritmus szárnyain. Testük minden íze hangsúlyosan dobbant.
Ahogy hallgatod ezt a zenét, ahogy nézed a táncosokat, - szárnyalsz, - egy ütemben dobog a szíved a ritmusra, lüktetsz a zene ütemére és úgy érzed, az egész életed ritmus, szárnyalás – a csodák birodalmába.

Hajnal felé járt az idő, mikor szobájukba tértek. Még sokáig beszélgettek az eltelt, kellemes  estéről.

     Borongós reggelre ébredtek. Talán a szomorúság a búcsúzás miatt nyomta rájuk bélyegét. Reggeli után összecsomagolt, még egy búcsú kávét megittak közösen, majd 10 órára összegyűltek, hogy értékeljék az elmúlt napok eseményeit, kiosszák az elért helyezések díjait. Ő is több ajándékot vihetett haza.
Mikor barátnője megérkezett, hogy hazavigye, - szeretettel és kicsit fájó szívvel búcsúzott régi és újdonsült ismerőseitől. Az úton hazafelé haladva szíve mélyére tárolta el az átélt, megélt események emlékét.
Már kora délután volt, de a Nap a felhők mögül még csak most somolygott ki – ébredezve – arany ruhájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése