2014. május 25., vasárnap

Gyermeknap



Gyermeknap

Városunkban nagy hagyománya van a gyermeknapnak.
Az idei gyermeknapi programok már tegnap elkezdődtek, a „Gyermekvilág” által szervezett programmal – Lola koncertjével – a gyerekek, de sok felnőtt nagy örömére.
A mai programmal folytatódott a sorozat.  A Szabadság téren tíz órakor nyitotta meg Lótin Lóránt alpolgármester úr , ezután Farkasházi Réka színművésznő – városunk szülötte – adott gitárjátékkal kísért kedves műsort a gyerekeknek. Majd őt követően a tér egész délelőtt a különböző  tánccsoportoké volt.
Délután 2 órától folytatódtak a műsorok.
A Balga Népzenekar piciknek szóló műsora, a felnőtteknek ugyancsak kellemes kikapcsolódást nyújtó játékukkal. A Manó Színpad bábszínházi előadása  „Az ördög és a két leány” c. élőjátékos bábjátéka. Öt órakor megjelent a téren négy fiatalember – Langaléca Garabonciások - gólyalábakon. Egyikőjük öszvér, másikójuk ló jelmezben. Fergeteges, kedves, vidám előadásuk nagy sikert aratott nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is.
Öröm volt látni a sok csillogó szemű, kislányt, kisfiút, - ahogy együtt játszottak, szórakoztak az előadóművészekkel.

Mindehhez hozzájárultak a gyermekjátszók: a trambulinok, - a sok ügyességi, logikai játék, - az óriási kirakók, - különféle egyensúlyjátékok, - legok – amelyek bizony a szülőket is elgondolkodtatták. De volt arcfestés, aszfaltrajzolás, ovi kuckó piciknek és nagyobbaknak, és kipróbálhatóak voltak a haditechnikai modellek, makettek is.
A városi Alkotók Egyesületének Kézműves kirakodó vásárán és foglalkoztatóján lehetett gyöngyöt fűzni, gyurmázni, üveget festeni és rafia virágokat készíteni.

Szép, kellemes, tartalmas nap volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése