2015. április 16., csütörtök

Cicák a bokrokban ...



Cicák a bokrokban ...

A város szélén – egy csendes kis utcában áll egy ház. Kertjében sok bokor, fa és virág van.
A kis madarak vígan csivitelnek, a sűrű bokrok között tücskök zengik víg koncertjüket a nyári estéken. Minden hang él. Darazsak, bogarak zümmögnek. A környező házak felől galambcsapat szárnyal a ragyogó azúrkék ég felé. Ezüst szárnyaikon ragyog a napsugár.
Mirrmurr három cicakölykével él a ház udvarán.
Zsömike, - Hamvaska és a kis csetlő-botló Mosolyka. Azért lett a neve ennek a fekete, -fehér-szürkés foltos kis cicának, mert bájos kis pofija olyan, mintha mosolyogva szemlélné a világot. Mosolyka a legkisebb az alomban. Eleinte úgy tűnt, nem is életképes a cica. Azután ő is fejlődött. Első sétáit az ajtó bal oldalán álló csatornáig tette meg. Ott bujkált, ott játszadozott. Ő volt az, aki a legkisebb lévén meg tudott fordulni a kifolyócsőben, míg testvérei csak tolatva tudtak kijönni, ha egyszer bemásztak. Mirrmurr többször rámorrant csemetéire, hogy jól viselkedjenek. A következő útjuk már a pár méterre álló kerti asztalig történt. Ott kergetőztek a lábainál, felmászva, nagyokat huppanva vissza a földre.
Azután első hosszabb sétájuk a tiszabokor dzsungelébe vitt. Szuszi kutyus tisztes távolból figyelte a cicák játékosságát, olykor megfontoltan mordult egyet, ha túl messzire merészkedtek. Nagy boxmeccseket vívtak egymással. Rágták egymás fülét, mamájuk farkán ringtak. Hemperegtek, - napoztatták hasacskáikat és kotortak menedékbe riadalmukban a lezúduló nyári eső elől. Az alkonnyal elindultak puha kis ágyukba, hogy mikorra estapó megérkezik, meleg fészkükbe bújjanak össze mamájukkal.
Ahogy nőttek, egyre tovább merészkedtek. Olykor már felderítő útjukat járták az éjszakában, de a hűvös elől a jó testvérek összebújtak egymást melengetve és így folytatva álomországba útjaikat. Az augusztus sok esőt, hűvöset hozott. Mirrmurr mindenre megtanította kicsinyeit. Nem csak egymást, de már magukat is ügyesen tisztán tartották, mosdatták. Megtanultak enni, inni. Első ivásukkor a csöpp, pelyhes cicák nyakig vizesek lettek. Etetéskor táljukat teljes egészében elfoglalták.  Időnként még odabújtak mamájukhoz egy kis mamatejre, de Mirrmurr ezt egyre kevesebbszer engedte.
Felnőttek a nem régen még csetlő botló, esetlen kis kölykök. Új gazdákat kerestek számukra.
Utolsó estéjüket töltötték együtt közösen. Enyhe, csillagos este volt. Tücsökszerenád zengett a kerten át. Szellő futkosott a bokrok között. A három cica fülelve hallgatta a neszeket, a számukra gyönyörű, vagy félelmetes muzsikát. Egyre mélyebbeket pislogva, - ásítozva indultak pihenőre.
Az új napra ébredve Zsömi és Hamvaska elindult új életük felé, új gazdáik megismerésére. A háznál Mirrmurr és Mosolyka élik játékos napjaikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése