2015. április 22., szerda

Az álmok útján - A szeretet ölelésében



Az álmok útján – A szeretet ölelésében ...

„Az álmok: a nappal megélt dolgok folytatása és a másnap az álmok továbbélése.” Neszek, pillanatok a végtelen térben.
Szemünkre az éjszaka álmot hint. Másik világban járunk – a végtelenben. Csend van és titokzatosság.
A rémségek az álomvilágban is elkísérnek. Fekszünk mozdulatlanul, vagy béklyóba kötözve dobáljuk magunkat, hogy megszabadulhassunk kötelékeinktől.
Sötét bársonypalást a horizont, s az éjszakai fények útra kelnek, majd táncra perdülnek. Apró csillagok sziporkáznak, s csipkés felhőfoszlányok közül, felhőgerinceken át a Hold ezüst leplet terít udvarára.
Álmunkban újjászületünk. A simogató pillanatok szárnyalásában élünk. Állunk a végtelen óceán partján. Lábunkat nyaldossák a hullámok.
Álmaink lovára pattanunk, száguldva vagy lassan poroszkálva járjuk világunkat. Csillagúton kanyargunk, tündérek érintik arcunkat. Megfogjuk a csillagokat és a Hold teraszán kávézunk, poharazunk az égi nektárokból. Halk melódiák ringatnak szelíden, úsznak velünk a lágy dallamok. Öntudatlan álom karol át bennünket, lágy selyemtakaróként borul ránk, s felhők között repülünk tova. Hallgatjuk a suttogó szél meséit, átéljük a csodákat, a káprázatokat.
Az álom mosolyt csal szánk sarkába, vagy könnyeket csal szemünkbe, könnyekbe bújtatott emlékekkel. Arcok emlékei homályosulnak előttünk. Elmosódnak, majd újra élesednek. Mégis talán az álom az, amelyben reálisabban lépkedünk sorsunk útján – egy másik világban.
Szemünkben kérdések sora, de félünk a válaszoktól, vagy már nem is kapunk választ.
Szemünk redői lassan felnyílnak, hogy köszöntsék az ébredő Napot, a világ ütemes dobbanását – a szeretet ölelésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése