2016. július 16., szombat

Az élet táncol ...



Az élet táncol ...

A tanyákon nem kell csörgőóra. A hajnali fény és a kakaskukorékolás ébreszti az embereket. A kelő Nap előtt ködfátyol lebeg –e mögül és a felhők mögül bujkál.
Ezer madárka énekel, susognak a lombok, tücsök ciripel a fű között, zümmögnek a bogarak. Távolabb kaszálnak, meg-megpendül a kasza. Pillangók járják víg táncukat a virágok felett.
Szél nyargal a tájon, az azúrkék horizont mosolyog felettünk. Minden fának, bokornak árnyéka kel, forró levegőt sodor a feltámadó szél.
Sötét felhők gyülekeznek – a vihar a levegőben lóg. Villámok cikáznak, vad táncot járva. Megdördül az ég és hirtelen zuhogni kezd az eső. Recseg, ropog minden. Tüzes nyílként szeli át a villám az égboltot. A nagy vihar után az eső csendesedni kezdett. A mennydörgés, a villámlás egyre ritkábban hallható, látható. A sodródó felhők mögül kikacsingat a ragyogó Nap, felszárítva a vihar nyomait. A fák, a bokrok büszkén állnak, ágaikon, leveleiken, a füvön, a mezei virágokon csillognak az esőcseppek.
Az út szélén magasra törő jegenyefák hajladoznak. Hullámzó gabonatenger áll a fasor mögött, benne virít a pipacs, a kéklő búzavirág és a lila szarkaláb hajladozik, tetszeleg az eső után. Pacsirták, énekes madarak rebbennek fel fészkeikből, a magas égig repülve.
Az emlékek is így virágoznak ki bennünk, amikor a gyerekkorunkra - az eltelt évekre  gondolunk. Minden egyes fűszálon az élet táncol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése