2015. december 14., hétfő

December



December



E hónap az ünnepeké. Rideg tekintetű  a december. Újra itt a tél.
Ülök a kellemes, meleg szobában és nézek ki a kertre az ablakomon. Nézem, ahogy szállingózik a hó, decemberi eső veri a fákat, vagy deres, zúzmara borul a világra, a téli szél vad táncát figyelve.
Reggelente dér lepi a fák kopasz ágait, a bokrokat. Gubbasztva cserregnek, dideregnek a madarak. Fehér könnyet hullat az ég, a hópelyhek libegve szállingóznak. Hideg szél súg a fák ágai között. Furcsa pék a december, nagy lapátja télvarázsló – havat ráz, ha éppen arra tartja kedve. Homályos üvegszemén pislog a Nap, fehér zúzmarát lehel a Földre. Ablakomban állva – e fehér, téli világban csöndesen didergek. Itt a tél. Pihenőre tér a természet. Hókristály szórja be az örökzöld ágakat, fehéren csillámlik a dércsipke, a zúzmara, a hó. A pelyhek csendet, békességet terítenek a télre. Ünnepi fények ragyognak a szemekben, hisz e hónap az ünnepek hónapja. Télapó ünnepe és karácsonyi fények gyúlnak és égnek. Szeretet dallamai zengnek a szerető szívekben. Fények kúsznak – fények ragyognak a szemekben, az égi óceánon. A karácsony a szeretet melegét hinti szét, az égő gyertyák ragyogó fényében.
December – sokszor már fehérbe borul a világ, angyalok szállnak lelkeinkben, a hópelyhekben az álmok is életre kelnek. Dér és zúzmara, tündérek kopognak – az álmainkat teljesítve, hótakaró alá bújva. Szívünkben, lelkünkben minden fénybe borul. Csend honol bennünk, - meghitt dallamok szállnak az ünnepekben. Pára mögött pihen a telihold és a csillagok. A szeretet mindenek előtt való – ezért érdemes élni.
 *
Puha hópelyhek, fehér bundát terítenek
Mikulás puttonya ajándékkal töltve
Örökzöldekre deres, zúzmarás csipkéket vet
A szeretet fényében a szívek melegednek
A lelkek is a szeretet hangján zenélnek.
Szeretetet adjon és kapjon szívetek.
Kívánunk Mindenkinek szép ünnepeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése